Znate li čemu služe vrećice koje dobijate uz obuću (VIDEO)
Ilustracija

Imaju višestruku primjenu

Znate li čemu služe vrećice koje dobijate uz obuću (VIDEO)

Vrećice sa gelom mogu imati višestruku primjenu, iako ste ih do sada možda samo nemarno bacali.

Male vreće sa silica (silika) gelom dobijate svaki put kada kupite nove cipele, torbe i slično. Umjesto da ih bacite, iskoristite ih, jer vam zaista mogu pomoći, a evo i kako.

Naime, možete ih staviti u kutiju sa alatom da ne oksidira, torbu u kojoj nosite stvari za teretanu ili u torbu gdje držite fotoaparat jer one sprječavaju nakupljanje vlage.

Ubacite neku vrećicu u ormarić gdje držite peškire, u komodu gdje držite brijač, u kesu gdje odlažete ukrase za jelku jer će tako izgledati kao novi.

Držite ga uz vjetrobransko staklo i tako ćete spriječiti njegovo zamagljivanje, ubacite u neseser sa šminkom da ostane svježa, držite u fotoalbumu da fotografije izgledaju kao nove. Držite u blizini sjemenki koje želite da zasadite kako bi ostale svježe.

Riješite se ružnog mirisa starih knjiga (osim ako ga volite) tako što ćete knjigu ubaciti u vrećicu sa silica pakovanjima.

Pogledajte video:

(kurir)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.