Internet će postati važan poput vode
Ilustracija

Čelnik Googlea

Internet će postati važan poput vode

Izvršni direktor američke tehnološke kompanije Google Eric Schmidt je u svome obraćanju na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu izjavio da će internet uskoro ući u svaku poru ljudskih života, prenosi Anadolija.

Govoreći o samom procesu evolucije interneta, on je istakao da će "internet postati nevidljiv".

"U jednom momentu će svuda oko vas biti toliko senzora i uređaja da više nećete osjećati njihovo prisustvo. Oni će stalno biti prisutni", kazao je Schmidt.

Na kraju je napomenuo da će internet u budućnosti biti nešto toliko bitno poput vode i kiseonika.

Vittorio Colao, čelnik kompanije Vodafone, složio se sa Schmidtom te je budućnost interneta i on uporedio s "nečim što je slično vodi i kiseoniku".

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.