Održano
ilustracija

U Hotelu ''Splendid'

Održano "Veče crnogorskog vaterpola'' uručena priznanja najboljima u 2014. godini

U organizaciji Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore u utorak je u Hotelu ''Splendid'' u Bečićima održano ''Veče crnogorskog vaterpola''.

Na svečanosti su uručena priznanja najboljima u protekloj godini, i zahvalnice svima koji su pomogli da crnogorski vaterpolo igra itekako značajnu ulogu na svjetskoj mapi, prenosi Antena M. 

Na svečanosti u Hotelu ''Splendid'' uručena su priznanja u sljedećim kategorijama:

1. Najbolji vaterpolista Crne Gore u 2014. godini - Mlađan Janović

- Priznanje zaslužio osvajanjem četvrtog mjesta na Evropskom prvenstvu i bronzanim odličjem u Svjetskoj ligi sa nacionalnim timom ,ali i igrama koje je ostvario u svojim klubovima Pro Reku i Galatasaraju. Priznanje za sve ono što je Mlađan uradio za crnogorsku reprezentaciju od njenog osnivanja.

2. Najbolji mladi vaterpolista Crne Gore u 2014. godini - Stefan Pješivac

- Sa juniorskom i mladom reprezentacijom Crne Gore učestvovao je u osvajanju petog mjesta na svijetu i šestog u Evropi kao naš najbolji pojedinac što ga je kandidovalo za sastav najbolje naše seniorske selekcije. Jedan je od nosilaca igre u svom matičnom klubu Jadranu iz Herceg Novog sa kojim je u prošloj sezoni osvojio domaće prvenstvo i Kup.

3. Vaterpolo i plivački savez Crne Gore dodjeljuje piznanje Đorđiju Đuroviću za zaslužnog sportskog radnika.

- 1968-1987. Član Uprave VK“ Primorac“ (od 1976. VK “Kotor”). Za vrijeme rada u klubu,pored učešća u organizaciji sportskih priredbi, bio sam tehniko za mlađe kategorije više sezona;

- 1971-2012. Delegat na utakmicana Republičke, I i II savezne lige SFRJ,SCG,RCG i Jadranske lige sve do sezone 2011/12. Kao delegat vodio mnoge derbije, koji su odlučivali o prvacima svih naših država, kao i finale Kup-a.

- 1987-1988. Predsjednik Takmičarske komisije Udruženja ligaša VSJ.

- 1981-1982. Predsjednik VK “Kotor”

- 1981-1982. Predsjednik Sportskog društva “Kotor”

- 1985/86. Tehniko I ekipe VK “Kotor” (Prvak Jugoslavije i Pobjednik Kupa SFRJ)

- 2009-2014. Član Uprave VA “Cattaro”

- Aktivno učestvovao u najvišim organima Saveza,i njihovim komisijama,počev od SFRJ do CG.

-Aktivno učestvovao i u Sudijskoj organizaciji (pored delegata i kontrolora), tako je u dva mandata bio član Odbora za sudijska pitanja VSJ, a dvije godine i njegov Predsjednik.

4. Vaterpolo i plivački savez Crne Gore dodjeljuje priznanje Marku Đuroviću za aranžman i muziku ''himne'' Ajkule.

5. Vaterpolo i plivački savez Crne Gore dodjeljuje priznanje Ljubu Jovoviću za tekst ''himne'' Ajkule.

6. Najbolji plivač u Crnoj Gori u 2014. godini - Marko Bojanić

- Višestruki prvak Crne Gore. Najbolji rezultat: 100 m. slobodnim stilom 00:56,12 … 513 FINA bodova. Član PVK ‘’Jadran’’ – Herceg Novi

7. Najbolja plivačica u Crnoj Gori u 2014. godini - Jovana Terzić

- Višestruka prvakinja Crne Gore, sa najboljim rezultatom u disciplini: 100 m. slobodnim stilom 1:01,32… 612 FINA bodova. Članica PVK ‘’Jadran’’

8. Najbolji crnogorski plivač u 2014. godini - Maksim Inić

- Višestruki rekorder Crne Gore. Učesnik na Evropskom Juniorskom Prvenstvu u Dodrehtu (Holandija): 50 m. slobodnim stilom 00:23,81 – osvojeno 24-o mjesto. Učesnik na ‘’Sprint day’’ – Beč (Austrija) u seniorskoj konkurenciji – osvojeno drugo mjesto. Učesnik ‘’Slovakia Open’’ – osvojeno treće mjesto. Član je Plivačkog Kluba ‘’Viena’’ – Beč (Austrija) i PVK ‘’Jadran’’ – Hercg Novi.

9. Najbolja crnogorska plivačica u 2014. godini - Ksenija Milutinović

- Olimpijska škola iz Moskve. Višestruka rekorderka i prvakinja Crne Gore. Prvakinja Moskovske Oblasti juniorskih državnih prvenstava Rusije. Trostruka osvajačica medalja na Juniorskoj Balkanijadi u Larisi (Grčka). Članica PVK ‘’Budva’’.

''Čast mi je da otvorim tradicionalnu svečanost ''Veče crnogorskog vaterpola'', svečanost kojom koristimo priliku da uručimo priznanja najboljima u protekloj godini, i da se zahvalimo svima koji su pomogli da crnogorski vaterpolo i u 2014. godini igra itekako značajnu ulogu na svjetskoj mapi.

Pored vaterpolista, u protekloj godini crnogorsko plivanje nastojali smo da podignemo na znatno viši nivo. Ovo je prilika da nagradimo one koji su kroz ovaj sport na pravi način reprezentovali Crnu Goru, damo im podsticaj da i u narednom periodu bilježe još bolje rezultate.

Pored svečanog dijela i proglašenja najboljih u vaterpolu i plivanju, ovo je prilika da se okupimo i zajedničkim snagama kroz druženje i razgovor dođemo do ideja kako u 2015. godini ovaj sport podići na viši nivo, kako organizaciono tako i takmičarski.

U ovom trenutku se nameće potreba da zajedničkim radom unaprijedimo uslove rada na bazenima i poboljšanju cjelokupnog ambijenta koji bi omogućio dalji razvoj naših novih generacija igrača i time stvorili sve pretpostavke da i u naredni olimpijski ciklus budemo respektabilna reprezentacija na evropskoj i svjetskoj vaterpolo sceni'', poručio je predsjednik VPSCG Srđan Kovačević na svečanosti u Hotelu Splendid.

Za najboljeg vaterpolistu u 2014. proglašen je Mlađan Janović, koji je i najbolji sportista Crne Gore u izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta.

''Sigurno da mi prija ova nagrada nakon toliko godina igranja u reprezentaciji. Zbog obaveza sa klubom nijesam bio u prilici da prisustvujem dodjeli nagrade Crnogorskog olimpijskog komiteta, nadamse da sam ovim bar donekle nadoknadio taj izostanak'', istakao je Janović.

Član Galatasaraja se nada uspjesima na narednim takmičenjima, ukljujući i Olimpisjke igre 2016.

''To će biti kruna karijere za šest-sedam igrača. Do tada treba odraditi još tri takmičenja, prvo Svjetsku ligu koju trenutno igramo, gdje treba dati šansu mlađim igračima kako bi se i kad ode ova generacija nastavilosa uspjesima. Ostala takmičenja ne bih prognozirao, biće izuzetno teško i najvažnije je da nas povrede zaobiđu'', kazao je mlađi od braće Janović.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.