Osam vježbi koje oblikuju žensko tijelo
Ilustracija

Probajte

Osam vježbi koje oblikuju žensko tijelo

Osim što vježbe sa tegovima nose beneficije poput jačeg sagorijevanja kalorija, zaštitu od osteoporoze, sljedeće vježbe učiniće svaku damu nevjerovatno seksi osobom.

Dugo vremena su žene izbjegavale vježbanje sa tegovima iz straha da ne postanu previše mišičave, međutim, nakon što su se u javnosti počele pojavljivati nevjerovatno zgodne djevojke koje su otkrile da upravo žestoko vježbaju, i dame širom svijeta su počele shvatati određene stvari.

trakazatrcanje

Nedostatak testosterona je ono na šta se tada nije računalo, pa pripadnice nježnijeg pola koliko god se trudile nikada ne mogu biti previše mišičave, osim naravno ako u svoj organizam same ne ubrizgaju ovaj muški hormon, piše Kolektiv.

Osim što vježbe sa tegovima nose beneficije poput jačeg sagorijevanja kalorija, zaštitu od osteoporoze, sljedeće vježbe učiniće svaku damu nevjerovatno seksi osobom:

Čučanj (pogađa noge i od zadnjice čini čuda)

Iskorak (noge, zadnjica)

Trbušnjaci (stabilnost kičme i podrška donjim leđima)

Leđna ekstenzija (stabilnost, donja leđa)

Veslanje (gornji dio leđa, osigurava pravilno držanje)

Podizanje na vratilu (gornji dio leđa - latissimusi i deltoidi)

Triceps propadanja (jačanje zadnje strane ruku, dijela koji se često "objesi")

Letenje bučicama unazad (zadnje rame i mišići leđa, popravlja držanje i iskrivljenost leđa)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.