Za šest dana do duplo tanjeg struka
Ilustracija

Smanjite šlauf

Za šest dana do duplo tanjeg struka

Ako želite da za samo 6 dana smanjite šlauf oko struka i da uskočite u omiljeni komad garderobe bez straha, pridržavajte se ovih 6 pravila.

Koliko vam se puta dogodilo da se ujutro pogledate u ogledalo i sviđa vam se šta vidite, a već poslijepodne ili uveče primjećujete da vam stomak izgleda gotovo dvostruko veće? Razlog nije debljanje preko noći, već vaše dnevne navike koje izazivaju nadutost i podbulost, a time i vizuelno povećavaju stomak. Ako želite da za samo 6 dana smanjite "šlauf" oko struka i da uskočite u omiljeni komad garderobe bez straha, pridržavajte se ovih 6 pravila.

1. Smanjite unos soli

So jelu daje bogatiji ukus, ali ovaj začin zadržava vodu u tijelu što uzrokuje osjećaj podbulosti, a time i povećava vaš stomak. Dakle, slane grickalice i brza hrana su tokom sljedeće nedelje zabranjeni.

2. Smanjite unos ugljenih hidrata

Bijeli hleb za doručak i pirinač ili tjestenina za ručak su mnogima dio svakodnevne ishrane. Ali, ove namirnice su prepune ugljenih hidrata i nisu prijatelj vaše linije, ni stomaka i zato ih izbacite iz jelovnika.

Za doručak radije jedite hranu bogatu proteinima poput jaja i sira, a za ručak naglasak stavite na povrće ili, ako baš volite pirinač, pripremite integralni.

3. Zaboravite na mlijeko

Intolerancija na laktozu može da izazove probleme sa probavom i snažan osjećaj nadutosti. Ako niste sigurni da li spadate i vi u tu grupu, probajte barem na nedelju dana da izbacite mlijeko iz ishrane. Kafu obogatite sojinim ili bademovim mlijekom, a umjesto čaše mlijeka popijte jogurt.

4. Birajte voće

Iako je voće zdravo, neki od ovih ukusnih plodova mogu da izazovu nadutost. Jabuka, kruška ili dinja su vrlo ukusni plodovi, ali su teži za probavu pa mogu da izazovu nadutost i gasove, a time i da naglase vaš stomak. Umjesto njih, posegnite za citrusima poput limuna i pomorandže i bobičasto šumsko voće.

5. Recite "ne" ljutim začinima

Ljuti začini podstiču izlučivanje želudačne kiseline što može da izazove nadut i tvrd stomak. Iako su oni zdravi, preskočite ih na nedelju dana, a opredjelite se za laganije začine poput bosiljka, origana, majčine dušice i slično.

6. Izbacite ŠAP

ŠAP je skraćenica za tri stvari koje vaše tijelo nikako ne voli. Šećer, alkohol i pržena hrana nisu prijatelji vaše linije i zato bi, ako želite ravan stomak, svakako trebalo da ih izbjegavate.

Sve od navedenog uzrokuje nadutost, usporava probavu i ne godi vašoj liniji i zato jedite pametno i uživajte u značajnim promjenama na vašem tijelu.

(zadovoljna .hr)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.