Fejsbuk i Tviter su antistres terapija
ilustracija

Dokazano

Fejsbuk i Tviter su antistres terapija

Ali, samo ili prije svega za žene, tvrde naučnici. Ako primijetite da vaše djevojke, žene, partnerke, kćerke, sestre... "vise" na društvenim mrežama, pustite ih. To je dobro za njihovo zdravlje, prije svega mentalno!

Prema istraživanju američkih naučnika, korišćenje društvenih mreža, prije svega Facebook-a i Twitter-a, pomaže ženama kao neka vrsta antistres terapije.

Istraživački centar "Internet&American Life Project" utvrdio je da su žene, koje imaju Facebook i Twitter profile i redovno ih koriste, manje podložne stresu od onih koje nemaju profile na tim društvenim mrežama.

Istraživanje je pokazalo da žene vole da koriste Facebook, jer tako održavaju kontakte sa porodicom i prijateljima i osjećaju se udobnije, prijatnije i srećnije kada "čuju glas" nekoga bliskog ili kada dobiju podršku okoline.

Nadalje, žene, kao stubovi porodica i "promoteri" porodičnih vrijednosti i odnosa, prepoznate kao one koje održavaju te odnose, štede vrijeme koristeći društvene mreže kako bi održavale kontakte sa bliskim osobama, rođacima, prijateljima...

Istraživanje je pokazalo još nešto: žene su mnogo aktivniji korisnici Facebook-a i drugih društvenih mreža od muškaraca, one mnogo više šeruju (dijele), lajkuju, na neki način kao da žele da se više angažuju, da "se pitaju" za mišljenje...

"Bilo da šerujete (dijelite) pozitivna ili negativna iskustva, dijeljenjem (šerovanjem) sadržaja, svakako se smanjuje stres", kažu u istraživačkom centru.

Da se malo našalimo: sad vam je, valjda, jasno, zašto Kim Kardašijan ima toooliko fotki na Instagramu! :)

(Mondo)

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.