Bundeva sprječava nadimanje
Ilustracija

Uvrstite je u ishranu

Bundeva sprječava nadimanje

Osjećaj nadutosti u želucu i gasovi, mogu da budu vrlo neprijatni. Na sreću, postoji mnoštvo prirodnih načina da to uspješno prebrodite.

BUNDEVE - Od sada pa do kraja zime jedite pečenu ili kuvanu bundevu, kada osjetite nadimanje. Jedna šolja dnevno dovoljna je da reguliše rad organa za varenje.

ČAJEVI - Pripremite jači čaj od kamilice ili nane, dodajte malo meda i limuna, pa lagano pijuckajte. Čaj od đumbira takođe je djelotvoran. Isijecite četiri do šest kolutića, prelijte sa 3 dl ključale vode i ostavite poklopljeno da odstoji 10 minuta. Zasladite medom i pijte prije ili poslije jela radi boljeg varenja.

SJEMENKE - Možete pojesti kašiku sjemenki kima ili od njih napravite krekere, pa ih jedite kada god osjetite nelagodu i probleme sa varenjem. Kašika sjemenki anisa takođe je djelotvorna protiv grčeva i gasova.

LIMUN - Ujutru, na prazan stomak, popijte čašu tople vode sa jednom do dvije kašike iscijeđenog limuna. Ovaj napitak je zdrav i puni energijom, uspostavlja dobro varenje i pomaže u mršavljenju. Možete da pripremite i sok od limuna i sode bikarbone. U čašu prvo iscijedite limun i dodajte kašičicu sode bikarbone. Mješavina će početi da pjeni, pa u nju sipajte vodu. Sve dobro izmiješajte da se soda bikarbona rastvori, a onda polako pijte.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.