Novi SUV iz Bentlija zove se
Ilustracija

Automobilksi luksuz

Novi SUV iz Bentlija zove se "Bentajga" (VIDEO)

Bentli je iskoristio aktuelni Salon automobila u Detroitu da zvanično saopšti ime svog novog SUV modela - "bentajga", koji će premijeru imati kasnije tokom godine.

Kako je objasnio izvršni direktor Bentlija Volfgang Durhajmer, naziv "bentajga" je inspirisan različitim stvarima: “najvećom transkontinentalnom snježnom šumom, tajgom, Rouk Bentajgom - planinskim vrhom na Kanarskim ostrvima i imenom osnivača Bentli motorsa, V.O. Bentlijem.

"Ime Bentajga pokazuje da smo svjesni da će se naš SUV pokazati bolje od bilo kog automobila na svijetu jer kombinuje najviši automobilksi luksuz sa nevjerovatnim performansama", saopštio je Durhajmer.

"Bentajga" će zvanično biti predstavljena kasnije tokom godine, a u prodaju će ući 2016. Vjerni ljubitelji luksuznog brenda su već pokazali svoju lojalnost pa je već pristiglo 4.000 porudžbina za budući model.

Bentli "bentjaga" će biti izgrađen na novoj SUV platformi, a u saopštenju se navodi da će neke verzije modela koštati više od trenutno najskupljeg Bentlija, "Mulsan" sedana za koji je neophodno izdvojiti oko 295.000 eura.

"Bentajgu" će pokretati Bentlijev 12-cilindrični benzinac, dok će kasnije u ponudi biti i V8 dizel i plag in hibridna varijanta.

 

 

(mojauto.rs)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.