Apple oborio još jedan svjetski rekord
arhiva

Kupovina aplikacija i dodataka

Apple oborio još jedan svjetski rekord

Američka kompanija Apple je u prvoj sedmici januara zabilježila novi svjetski rekord, budući da su korisnici potrošili oko pola milijarde dolara na kupovinu aplikacija ili dodataka za aplikacije za operativni sistem iOS.

Ne ulazeći dublje u detalje, firma je istakla da je za doček Nove godine bio istorijski dan za prodaju u njegovoj prodavnici aplikacija App Store, prenosi B92.

App Store ima više od 1,4 miliona aplikacija za uređaje iPhone, iPad i iPod touch među kojima je više od 750.000 optimizovano za iPad. 

U 2014. godini, programeri su zaradili više od 10 milijardi dolara, zahvaljujući prodavnici App Store, sa prodajom koja je povećana 50 odsto za godinu dana. 

Apple zarađuje 30 odsto prihoda od prodaje aplikacija, a od toga 70 odsto potiče od programera van SAD kojima je kompanija povećala godišnje troškove učlanjenja. 

Kompanija trenutno ima 380.000 učlanjenih.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.