Za
ilustracija

U novoj godini

Za "alternativne" platforme raste interesovanje

Očekuje se da će prodaja smartfona, baziranih na novijim platformama (uključujući Android One, Firefox OS i Tizen) biti značajno povećana tokom 2015. godine.

Mozilla se udružila sa kineskim proizvođačima TCL, ZTE, Huawei i Spreadtrum Communications, kako bi formirala lanac snadbijevanja za Firefox telefone, prenosi B92.

Trenutno je na 30 tržišta dostupno 14 različitih modela, a dolaze i sa cijenom ispod 30 dolara. Google promoviše standardizovane Android One telefone, sa partnerima kao što su Micromax, Karbonn i Spice, a planira i saradnju sa kompanijama Qualcomm i MediaTek, te HTC, Asustek Computer, Acer i Lenovo za drugu generaciju Android One telefona. 

Očekuje se da će Samsung lansirati Tizen-bazirane Z1 telefone početkom 2015. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.