Kinez napravio najmanji automobil na svijetu (VIDEO)
Ksu Zijun i njegov izum

Dosadila mu saobraćajna gužva u Šangaju

Kinez napravio najmanji automobil na svijetu (VIDEO)

Ksu Zijun (60) je samostalni pronalazač iz Kine kome je odavno dosadila saobraćajna gužva u Šangaju kroz koji se svakodnevno vozi, a njegovo rješenje je - najmanji automobil na svijetu.

Iako možda djeluje kao automobil-igračka za djecu, ovo vozilo ima motor, gas i kočnice i zvučni sistem, a njegov tvorac Ksu Zijun je potrošio dvije godine i oko 200 eura da ga izgradi, prenosi mojauto.rs

Dužina automobila je 58 cm, širina 33 cm, a visina 38 cm što ga čini jednim od najmanjih automobila na svijetu, a samo se čeka potvrda komisije iz Ginisove knjige rekorda.

Ksu je lokalnim novinarima rekao: "Od djetinjstva volim da pravim stvari. Za motocikle se interesujem poslednjih 30 godina, a nedavno sam pomislio da bi bilo lijepo da napravim najmanji automobil na svijetu. To je samo hobi".

 
(Nezavisne)

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.