Mercedes GLE bez kamuflaže fotografisan na ulici
ilustracija

Zadatak da stane na crtu BMW-u X6

Mercedes GLE bez kamuflaže fotografisan na ulici

Sve do sada, BMW X6 nije imao konkurenciju ni na ulici ali ni u načinu na koji je podijelio publiku. Naime, ili vam je bio najružnije vozilo koje ste ikada vidjeli ili ste svim srcem željeli da ga imate.

 Izgleda da je dovoljan broj ovih iz druge grupe da je i Mercedes odlučio da uzme svoj udio. Na frankfurtskim ulicama je uslikan Mercedesov model GLE bez kamuflaže čiji je zadatak da stane na crtu BMW-u X6, prenosi B92.

 346143941549e7fb8ba6e5014148874640x48085
Masivan i napumpan prednji dio Mercedesa GLE, razne konture po haubi, hromirani detalji i trokraka zvijezda veličine one na kamionu biće prva stvra koju ćete uskoro vidjeti u svom retrovizoru.

Dok vas bude preticao, biće vam potrebno nekoliko sekundi da sagledate sve elemente zadnjeg djela i da shvatite koje su razlike ovog modela u odnosu na X6. Ipak, ne bi trebalo da se previše bavimo pitanjem razlika između dva modela jer je riječ o zasebnoj klasi vozila. 
1827106712549e7fc343e24745945472640x48085

Bavljenje tom temom nije puno korisnije od diskusije o tome koliko su slični zadnji djelovi dva karavana ili dvije limuzine.

Novi model će premijerno biti predstavljen na Sajmu u Detroitu tokom januara 2015. godine

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.