Katarina Bulatović i Mlađan Janović najbolji sportisti Crne Gore u 2014.

Po izboru IO COK

Katarina Bulatović i Mlađan Janović najbolji sportisti Crne Gore u 2014.

Rukometašica Katarina Bulatović i vaterpolista Mlađan Janović najbolji su sportisti u Crnoj Gori u 2014. godini po izboru Izvršnog odbora Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) koji im je danas u Podgorici uručio priznanja.

Izvršni odbor i žiri procijenili su da Janović i Bulatović treba da podijele to priznanje. Janoviću je to prvo priznanje COK-a, dok je Bulatović 2012. godine podijelila nagradu sa Bojanom Popović.

Janović je priznanje zaslužio osvajanjem četvrtog mjesta na Evropskom prvenstvu i bronzanim odličjem u Svjetskoj ligi. S druge strane, Bulatović je predvodila Đer do trofeja Lige šampiona, dok je u dresu crnogorske reprezentacije bila četvrta na šampionatu Evrope.

Zbog klupskih obaveza, na svečanosti nije prisustvovao Janović, pa je nagradu u njegovo ime preuzeo Nikola Janović, njegov brat, kapiten crnogorske reprezentacije.

Katarina Bulatović zahvalila se žiriju što je njoj pripala nagrada za sportistu godine u Crnoj Gori.

Na svečanosti koja je održana u vili “Gorica”, uručene su nagrade najboljim nacionalnim timovima, kao i najboljim mladim sportistima.

Najbolji mladi sportisti su džudistkinja Ivana Šunjević i vaterpolista Stefan Pješivac, dok su nagrade za najbolje nacionalne timove dobili vaterpolisti i ženska seniorska rukometna reprezentacija.

Predsjednik COK-a Dušan Simonović kazao je da je godina na izmaku potvrdila da crnogorski sport ima perspektivu.

“Moram reći da je teško ponoviti 2012. godinu kada je sport u pitanju. Ipak, Crna Gora ima šta da ponudi. Rukometašice, vaterpolisti, zatim nekoliko talentovanih sportista u pojedinačnim sportovima, svi su oni perspektiva ove zemlje”, istakao je Simonović.

Svečanosti su prisustvovali predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, članovi COK-a, predstavnici sportskih saveza.

/AA/

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.