Stiže najmoćniji Mini ikada sa 230KS
MINI "John Copper Works"

Premijera

Stiže najmoćniji Mini ikada sa 230KS

Na januarskom Salonu automobila u Detroitu nas očekuje još jedna uzbudljiva premijera, a u pitanju je najmoćniji Mini ikada - MINI "John Copper Works" sa impresivnih 230KS.

Ispod haube malog trkača se nalazi najmoćniji motor ikada u serijskom Miniju - 2.0-litarski TvinPower Turbo jedinica sa 231KS i 320Nm u kombinaciji sa trkačkim vješanjem, kočnicama, aerodinamikom i modifikacijama u enterijeru.

mini1

U odnosu na prethodni Mini "JCW", novi model daje 10 posto više snage i 23 posto više obrtnog momenta. Ova kombinacija omogućava ubrzanje do stotke od 6.3 sekunde uz manuelni šestostepeni menjač ili 6.1 sekundu sa opcionalnim šestostepenim Steptronik sportskim mjenjačem.

 

(mojauto.rs)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.