Istočnoevropski novinari izabrali Opel Corsu za automobil godine
Opel Corsa

Novi model odnio pobjedu

Istočnoevropski novinari izabrali Opel Corsu za automobil godine

Opel Corsa je osvojila nagradu AUTOBEST 2015. Na finalnom testiranju u Beogradu, novi model je odnio pobjedu sa ukupno 994 poena.

Iza Corse, po ocjeni novinara, našli su se Hyundai i20 (906 poena), Škoda Fabia (871 poen) iCitroën C4 Cactus (830 poena). Ova pobjeda učinila je Corsu prvim automobilom u istoriji dodjeljivanja nagrade AUTOBEST koji je osvojio priznanje u dvije uzastopne generacije. 

Samo tri mjeseca nakon lansiranja, Opel je primio preko 55.000 porudžbina za petu generaciju ovog automobila. 

Stručni žiri nagrade AUTOBEST sastavljen je od novinara iz oblasti automobilizma iz 15 centralnih i istočnoevropskih zemalja. Ovo tržište ima oko 300 miliona stanovnika. 

Prilikom formiranja liste, žiri je gledao odnos cijene i kvaliteta, jer sem klasičnih karakteristika vozila, žiri takođe razmatra i troškove održavanja, dostupnost rezervnih djelova i dijapazon usluga u ponudi distributera. Na kraju, pobjeđuje ponuda koja najbolje odgovara prosječnom kupcu na tržištu Istočne Evrope, piše B92.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.