Facebook zabranjuje ''pijane'' fotke
Ilustracija

Poseban sistem nadziranja aktivnosti korisnika

Facebook zabranjuje ''pijane'' fotke

Svakog minuta na Facebook se okači preko 200 miliona slika, među kojima dobar dio čine fotke iz provoda, na kojima su korisnici u manje ili više alkoholisanom stanju. Facebook će se pobrinuti da "promocija" alkoholisanih korisnika bude svedena na minimum.

 Zbog takvih slika korisnici mogu da imaju problema sa porodicom, nadređenima ili sa kolegama i prijateljima nakon što okače neke svoje ili zajedničke "pijane" fotke na Facebook, piše Mondo.

Korisnici se nekad zbog takvih fotografija kaju, njihovo raspoloženje pada, a to utiče i na korišćenje Facebooka i interakciju s prijateljima.

Kako bi zaustavio takve ispade i povećao nivo korisničkog zadovoljstva Facebooka razvija poseban sistem nadziranja aktivnosti korisnika zasnovan na vještačkoj inteligenciji.

Britanski list "Independent" piše da kompanija "Artificial Intelligence Lab", u vlasništvu najveće društvene mreže, već radi na razvoju softvera koji prati ponašanje korisnika i skenira slike i objave, koje bi mogle biti kontraproduktivne po korisnike i njihove prijatelje.

Kada sistem detektuje status ili fotku koja ukazuje na to da je korisnik pijan stići će obavještenje o odlaganju postavljanja tog statusa ili fotografije i upozorenje da to može biti štetno po korisnika.

Ova, zapravo, stara tehnologija prepoznavanja "stanja" korisnika skeniraće lice na slici i pokušati da razlikuje "pijan" od "trijeznog" izraza, a sam proces prepoznavanja je sličan onom koji predlaže da tagujemo prijatelje na slici, koji se danas uveliko koristi.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.