Čovjek na mlazni pogon leti nad Dubaijem (VIDEO)
Let iznad Dubaija

“Džetmen”

Čovjek na mlazni pogon leti nad Dubaijem (VIDEO)

Da li ste čuli za Iva Rosija? Ovaj 55-godišnji muškarac je svjetsku slavu stekao pod pseudonimom “Džetmen” i poznat je kao prvi čovjek koji je letio na mlazni pogon, a sada je udružio snage sa poznatim mađarskim pilotom Zoltanom Verešom i zajednički su jezdili nebom iznad Dubaija.

Sjajan je osjećaj kada letite sami, ali je još bolje kada letite sa nekim u paru - izjavio je Rosi.

Rosi je ovaj poduhvat nazvao ispunjenjem dječačkog sna kombinovanjem tehnoloških inovacija, odlučnosti, timskog rada i hrabrosti.

Povod za ovaj let je bila proslava Dana državnosti Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Rosi je nad pustinjom leteo brzinom od 200 km/h, a neki od njegovih prethodnih poduhvata uključuju let iznad Švajcarskih Alpa iz 2008. godine, a Rosi je preleteo Lamanš, leteo iznad Velikog kanjona Kolorada, statue Hrista u Riu, a prethodne godine je preleteo Fudži.

Ovaj bivši pilot najavljuje da najbolje tek predstoji, tako da uskoro možemo očekivati još zanimljivih Džetmenovih podviga.

 

 
(Blic)

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.