Motorom se spustio niz
Ilustracija

Zavisnik od adrenalina

Motorom se spustio niz "voz smrti"

Ovo definitivno nije uobičajeni način za vožnju u "vozu smrti", ali zavisnik od adrenalina, Francuz Žulijen Dupont (34), bio je oduševljen i izuzetno uzbuđen kada je u Meksiku stao sa svojim motorom na drvenu prugu u zabavnom parku La Feria de Chapultepec.

Pritom je izveo po život opasne akrobacije - popeo se na sam vrh visok 30 metara, a onda nekoliko puta napravio salto na motoru i prešao cijelu prugu.

"Sada se osjećam puno bolje, to je sigurno. Jutros sam bio jako nervozan, jer nijesam navikao da vozim na ovakvim stazama. Ovo je bila najbolesnija vožnja u mom životu", kazao je 34-godišnjak kojeg živci nijesu spriječili od egzibicija na rollercoasteru koji je jedan od najviših na svijetu.

"Evo zašto volim Meksiko - zato što je to mjesto gdje nemoguće postaje moguće. Ne postoji mjesto na svijetu gdje bih mogao da učinim isto", kazao je Dupont.

(sutra.ba)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.