Šešelj donio deset fakultetskih diploma Tomislavu Nikoliću
Šešelj

VIDEO

Šešelj donio deset fakultetskih diploma Tomislavu Nikoliću

Haški optuženik i predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj zajedno sa članovima stranke pokušao je danas da uruči predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću deset novih fakultetskih diploma.

Velike policijske snage koje su obezbjeđivale zgradu Predsjedništva u Beogradu nijesu dozvolile da Šešelj i nekoliko desetina okupljenih pristalica dođu do ulaza u zgradu, javlja agencija Anadolija. 

"Sramota je za Srbiju da Tomislav Nikolić ima samo jednu fakultetsku diplomu i to diplomu mastera ekonomije, a nijedan ispit nije polagao. E zato mu mi, umjesto te nezaslužene, danas dodjeljujemo deset itekako zasluženih diploma", rekao je Šešelj.

On je ispred policije okupljenima objavio koje se diplome dodjeljuju predsjedniku:"diploma izdajničkog fakulteta, zatim poltronskog fakulteta, lopovskog fakulteta, podaničkog fakulteta, prevarantskog fakulteta, diplomu instituta tajkunskih jataka, fakulteta Dragice Nikolić, pokvarenjačkog fakulteta i hohštaplerskog fakulteta" i proglasio predsjednika za "počasnog doktora nauka univerziteta u Bajčetini".

Šešelj je bez incidenata pregovarao sa policijom da neko ode do pisarnice Predsjedništva kako bi uručili diplome, a kao opravdanje što niko ne može da prođe, okupljenima je rekao da je dobio obavještenje da se renovira zgrada Predsjedništva.

"Renovira se zgrada Predsedništva Srbije i nema pristupa da ne bi pala nekome cigla na glavu. Izgleda Tomislav Nikolić doziđuje nove spratove, uselio je Dragicu Nikolić i njenu Fondaciju, ali nema dovoljno prostora za cijelu rodbinu i sada se doziđuje zgrada Predsjedništva. To će biti najviša zgrada u centru Beograda, veća od Beograđanke", kazao je on. 

U razgovoru sa okupljenim pristalicama Šešelj je rekao da za premijera  Srbije Aleksandra Vučića na izborima i nije glasano, da su to "falsifikovani glasovi" te da je Vučić "prije izbora rekao da će smanjiti plate i penzije ni policija ne bi glasala za njega".

"Takav je režim što gazi sve oko sebe. Ako režim gazi penzionere, zašto ne bi gazio i nas srpske radikale. Srušićemo mi ovaj režim, nećemo krvoproliće za Srbiju, ali će nam trebati i vojska i policija za Kosovo i Metohiju. Da se zna ko je onaj ko je potpisao Briselski sporazum, policija bi ga odavno uhapsila“, rekao je Šešelj.

Nakon desetak minuta neuspešnih pregovora sa policijom, Šešelj i pristalice su počeli da se razilaze, a ispred kordona je ostao potpredsjednik SRS-a Nemanja Šarović, koji je još desetak minuta pokušavao da priđe do zgrade.

"Sramota je da na čelu države bude čovek koji je uz pomoć prevare stekao fakultetsku diplomu. Srpska radikalna stranka je utvrdila da najmanje osam ispita je Tomislav Nikolić bio u Skupštini, za govornicom, u trenutku kada ih je navodno polagao. Dva ispita je položio u istom danu, a u to vreme je bio u Strazburu kao član zvanične delegacije Narodne skupštine Srbije. To svi znaju, ali svi o tome ćute", rekao je Šarović.

Podsjetimo, Šešelj je optužen pred Haškim tribunalom za ratne zločine počinjene u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Vojvodini, a prije mjesec dana, Tribunal je donio odluku da ga, zbog lošeg zdravstvenog stanja, pusti na privremenu slobodu, za šta je prethodno garancije dala Vlada Srbije.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.