Perović: Na pobjedu protiv Italije
Ranko Perović

Teška i neizvjesna utakmica

Perović: Na pobjedu protiv Italije

Crnogorska vaterpolo reprezentacija respektuje Italiju, ali želi pobjedu i prva tri boda u Svjetskoj ligi ove sezone, kazao je selektor Ranko Perović.

Perović je kazao da je poznat kvalitet Italije, podsjećajući da je Crna Gora od te selekcije izgubila meč za treće mjesto na Evropskom prvenstvu.

"Očekujem tešku i neizvjesnu utakmicu, posebno ako se ima u vidu da se igra u manjem bazenu. Kao i uvijek idemo na pobjedu i pokušaćemo da osvojimo tri boda. Nijesmo imali vremena da zajedno radimo, jer su neki igrači juče igrali u svojim klubovima. To otežava situaciju, ali sigurno da ćemo dati sve od sebe da dobijemo utakmicu", kazao je Perović na konferenciji za novinare.

On je kazao da je prioritet u Svjetskoj ligi dobiti nekoliko mladih igrača, a da je rezultat u drugom planu.

"Mi moramo da podmlađujemo selekciju. Rezultat nije u prvom planu, ali daćemo sve od sebe da se kvalifikujemo na finalni turnir. Italija se već plasirala, pa očekujem da sa Hrvatskom u međusobnim duelima vodimo borbu za drugo mjesto koje vodi dalje iz naše grupe. Teško je nešto prognozirati, teška je grupa, pogotovo za nas, jer moramo da se podmlađujemo", rekao je Perović.

On je kazao da Crna Gora ima malu bazu i da moramo dati priliku mladim igračima, kako bi što prije mogao da računa na njih.

"Nijesmo u situaciji da prijetimo nikome, ali se nećemo ni predati. Ono što je sigurno je da ćemo dati maksimum koji imamo u ovom trenutku. Italija se sedam dana pripremala za ovu utakmicu sa ekipom Pro Reka, a mi imamo samo jedan dan. Međutim, nama najveći broj igrača igra u inostranstvu i nijesmo u mogućnosti da radimo duže sa njima. Ali, imamo rejting koji ne želimo da prosipamo tek tako, već ćemo uraditi sve da pobijedimo", rekao je Perović.

Kapiten Predrag Jokić kazao je da vjeruje da pred svojim navijačima mogu savladati Italiju i pobjedom početi takmičenje u Svjetskoj ligi.

"Oni pripadaju samom vrhu svjetskog vaterpola, stoga očekujem jako težak meč. Vidjećemo kako ćemo se snaći u manjem bazenu, sa druge strane Italijani su po tom pitanju u maloj prednosti jer su već igrali po tom pravilu. Igramo pred našom publikom, i vjerujem da novu sezonu možemo otvoriti pobjedom. Imamo problem što je gro igrača stigao sinoć, a neki i jutros. Nema tu puno prostora da se nešto puno uradi, ali važno je da se okupimo, i nadam se da ćemo spremno dočekati duel sa Italianima", rekao je Jokić.

Direktor Vaterpolo i plivačkog saveza Petar Porobić kazao je da će predstojeći duel biti odigran po novim pravilima Svjetske lige. 

"Eksperimentalna utakmica biće odigrana u bazenu od 25 metara, ostala najavljena pravila još nijesu usvojena. Data je prilika da se vidi kako će sve to funkcionisati na manjem terenu. Nadam se da ćemo nakon ove utakmice i ostalih u grupi, otkloniti tu jednu dilemu oko dimenzija bazena", rekao je Porobić.

Crna Gora i Italija odigraće sjutra u Budvi utakmicu drugog kola Svjetske lige. Crna Gora je na startu takmičenja bila slobodna, dok je Italija kao gost pobijedila Francusku 15:9.

Duel u Budvi počeće u 18 sati, prenosi RTCG.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.