Ovo su muški plesni pokreti koji privlače žene
Ilustracija

Video

Ovo su muški plesni pokreti koji privlače žene

Muškarci koji uživaju u zavođenju žena plesom sada imaju i nauku koja im ide u korist.

Britanski i njemački naučnici snimili su 19 muškaraca 3D kamerama dok su plesali i skinuli njihove pokrete i zamolili 37 žena da ocijene koji su muški plesni pokreti dobri, a koji loši.

"Ovo je prvo istraživanje koje objektivno dokazuje razliku između dobrih i loših plesača, a muškarce širom svijeta će sigurno da zanima koji su to pokreti koji privlače žene", rekao je psiholog Nik Niv s britanskog univerziteta Nortumbria.

Rezultat je osam pokreta koji čine razliku između dobrog i lošeg plesača. Pokreti vratom, trupom, lijevim ramenom, bokovima i koljenom, pokreti ramenima, širenje ruku i pomjeranje centralnog dijela trupa i vrata su ono što žene najviše primjećuju, a muškarce koji sve to uključe u ples prvo primjećuju na plesnom podijumu.

Stručnjaci se slažu kako su takvi pokreti u ritmu muzike ono što šalje signale o muškim reproduktivnim kvalitetima i dokazuju njihovu snagu i šalju pozitivne signale vezane uz zdravlje.

"Ukoliko muškarac zna šta žene najviše gledaju moći će da porade na pokretima i time povećaju svoje šanse kod pripadnica ljepšeg pola", tvrdi jedan od stručnjaka i naglašava kako je istraživanje pokazalo kako većinu žena privlači isti tip pokreta.

A kako izgleda najzavodljiviji ples na svijetu pogledajte u videu i dobro se zabavite:

(prva.rs)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.