Pećina kao umjetničko djelo (VIDEO)
Paulet svoja djela naziva "hramovima divljine"

Nevjerovatno

Pećina kao umjetničko djelo (VIDEO)

Rea Paulet je čovek koji u poslednjih 25 godina, u društvu samo svog psa, oblikuje i rezbari pećine i pretvara ih u prava umjetnička djela.

Svako ko se bude zaputio u pustinju na sjeveru Novog Meksika imaće priliku da uživa u nevjerovatnim djelima ovog umjetnika.

On je u intervjuu za CBS izjavio da je ovo za njega igra, nikako opsesija. Poenta je bila da pokaže ljudima da ukoliko vole ono što rade, onda će željeti da svaki trenutak posvete tome.

Paulet svoja djela naziva "hramovima divljine", a kako ona oduzimaju dah prolaznicima, on kaže da je uspjeo u svojoj namjeri, prenosi Telegraf.

"Gledam na ovo kao na ekološki projekat. Pokušavam da pronađem u ljudima emociju", poručio je Rea.

U jednoj od njegovih pećina čak postoji i struja, kao drveni pod, kada i voda. Za sve to su mu trebale dvije godine.

Njegovo ukrašavanje pećina naručuju lokalni ljudi, a svoj posao naplaćuje 12 dolara po satu.

Neki su smatrali da je to malo, međutim, Rea smatra da je to dovoljno, jer je u pitanju proces, a on se zabavlja kao nikad u životu.

On dugo nije želeo da otkrije svoj identitet, međutim u cilju snimanja jednog dokumentarca on je pristao, a snimanje je trajalo tri godine.

 

 
 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.