Uz ove vježbe smanjite obim butina za samo dvije sedmice (FOTO)
Ilustracija

Budite uporni

Uz ove vježbe smanjite obim butina za samo dvije sedmice (FOTO)

Istina je, zima polako kuca na vrata, ali to ne treba da znači da tijelo treba biti sakriveno ispod gomile odjeće. Trenirajte redovno kao i do sada kako biste na proljeće ponovo privukle pažnju suprotnog pola. Donosimo pet jednostavnih vježbi sa kojima ćete, uz pravilnu ishranu, za samo dvije sedmice vidno smanjiti obim butina.

Sumo čučnjevi sa podizanjem ruku u stranu

Stanite u širi raskoračni stav sa prstima okrenutim u stranu. U ruke uzmite po teg te ih spustite naprijed kao što je pokazano na slici. Lagano se spustite u široki čučanj istovremeno podižući ruke u stranu. Kratko zadržite te se vratite u početni položaj. To je jedno ponavljanje. Uradite tri serije od po deset ponavljanja.

vj1

Podizanje noge iz ležećeg položaja

Lezite na bok, donju nogu ispružite , a gornju savijte u koljenu te spustite prema naprijed. Oslonite se na jednu ruku, a drugu stavite na bok (ili na pod). Ne pomijerajući ostatak tijela, ispruženu nogu podignite prema gore. Zadržite par sekundi pa vratite u početni položaj. Uradite deset ponavljanja jednom nogom, promijenite stranu te uradite još deset i drugom.

vj2

Uski čučanj sa podizanjem ruku prema gore

Stanite uspravno spojenih stopala. Ruke savijte u laktovima tako da tegovi budu u visini ramena. Savijete koljena te se spustite u čučanj. Zadnjicu izbacite unazad kao da želite da sjednete na stolicu. Stopala su skupljena cijelo vrijeme. Dok se spuštate u čučanj, istovremeno ruke podižite iznad glave. Kratko zadržite pa se vratite u početni položaj. Vježbu ponovite petnaest puta.

vj3

Most sa stiskom koljenima

Lezite na leđa sa nogama savijenim u koljenima. Stavite jastuk ili zamotani peškir između koljena. Podignite zadnjicu u most. U tom položaju dvadeset puta koljenima stisnite jastuk. Vratite se u početni položaj. Odmorite pa vježbu ponovite još dva puta.

vj4

Zamah nogom u stranu

Zauzmite uspravan položaj, skupite noge te ruke ispružite u stranu. Desnu nogu podignite u stranu oslanjajući se na lijevu nogu. Zatim desnom nogom zamahnite prema gore pa preko lijeve noge. Vratite se u početni položaj. Uradite deset brzih zamaha  jednom nogom, a zatim promijenite stranu pa isto uradite i drugom nogom.

vj5

(minimagazin)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.