Ako želite ravan stomak, pratite ove savjete
Ilustracija

Vježbe

Ako želite ravan stomak, pratite ove savjete

Ako želite da imate zategnut i ravan stomak bez sala, onda vam nisu obavezno potrebne vježbe za trbušne mišiće već nešto drugo.

Mnogi fitnes treneri tvrde da klasični trbušnjaci nisu produktivna vježba za ravan stomak, jer aktiviraju samo jednu grupu trbušnih mišića.

Ako imate masne naslage na stomaku prvo što bi trebalo da pokušate da istopite te masne naslage. Pravo rješenje za to je izvođenje vježbi koje utiču na abdominalne mišiće iz više uglova i to 3-4 puta nedjeljno. Za izvođenje ovih vježbi neće vam biti potrebno više od pet minuta dnevno.

SKLEKOVI

Zauzmite položaj za skelekove, tijelo neka vam bude u ravnoj liniji. Zadržite se u tom položaju od 30 do 60 seknudi. Ponovite ovu vježbu. 

ČUČANJ SKOK

Zauzmite stojeći položaj sa razmakom između stopala. Spustite se dok vam se kolena ne saviju i skočite. Ovu vježbu radite u dvije serije od po 15 puta.

Rezultati će biti vidljivi ako paralalno sa vježbanjem vodite račna i o zdravoj ishrani. Izbacite štetne masti i bijelo brašno. Jedite koliko više možete voće i povrće. Dnevno je potrebno da pijete bar dva litra vode kako biste ubrzali metabolizam i izbacili toksine.

Izvor: menshealth.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.