Novi Mercedesovi farovi sa 84 LED sijalice
Ilustracija

Dok BMW i Audi uvode u upotrebu laserske farove-

Novi Mercedesovi farovi sa 84 LED sijalice

Mercedes se opredijelio da usavrši postojeću LED tehnologiju.

Kompanija će uskoro početi da proizvodi nove LED farove sa 84 sijalice. Poređenja radi, aktuelni Mercedes CLS, koji je restilizovan polovinom 2014, dobio je nove farove sa 24 LED svjetlosna izvora. 

Njemački proizvođač saopštio je da će nova generacija Mercedesovih LED farova omogućiti bolju osvijetljenost prostora ispred vozila.

1367549702546603fa60509107333028640x63285

Mercedes je najavio da će u "bliskoj budućnosti" u nove prednje svjetlosne grupe uvrstiti i High Range LED tehnologiju za duga svetla. 

"Ova tehnologija će omogućiti da domet dugih svjetala premaši 600 metara, u situacijama kada se ispred automobila ne nalazi drugo vozilo, i kada nema automobila koji dolaze iz suprotnog smjera", kažu u Mercedesu. 

Kompanija je kritikovala upotrebu laserskih farova kod konkurenata, navodeći da "LED tehnologija daje iste rezultate, uz manje troškove i jednostavniji dizajn uređaja".

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.