Fitnes za lice: Obrišite bore i vratite sjaj koži
Ilustracija

Savjeti

Fitnes za lice: Obrišite bore i vratite sjaj koži

Da li ste znale da postoji fitness lica? Redovnim vježbanjem poboljšavate cirkulacija i dotok kiseonika što koži vraća svježinu, a ujedno se jačaju i mišići zbog čega lice izgleda još zategnutije. Evo šta preporučuje začetnica fitnessa za lice Julie Lindh.

Vježbe za lice brišu bore

Vježbanje mijenja tijelo i izgled lica zatežući pritom kožu, peglajući bore i jačajući mišiće. S godinama lice gubi kolagen zbog čega se koža opusti, ali tome možete doskočiti jednostavnim vježbama koje će definisati konture samog lica. Mišići lica ponašaju se jednako kao mišići ruku ili nogu, pa što su jači to i koža izgleda zategnutije, tvrdi Lindh.

Koža izgleda svježije i sjajnije

Redovno vježbanje mišića lica jača cirkulaciju, a samim time i dotok kiseonika zbog čega koža izgleda svježije i sjajnije. Svakodnevnim treningom mogu se oblikovati i definisati crte lica, prvenstveno jagodice na kojima se najčešće prvo vide znakovi starenja. Vježbe treba ponavljati tri dana zaredom i potom tri puta na nedjeljno.

Vježba ribice

Uvucite obraze poput ribe i napućite usne, pa se potom pokušajte nasmijate što jače možete. Držite pozu oko 10 sekundi pa se opustite. Postupak ponovite tri puta. Nakon toga ponovite vježbu, ali umjesto da se pokušate nasmijati probajte micati obrazima. Vježbu s obrazima ponovite 12 puta.

Vježba poljupca

Nagnite glavu prema iza i napučite usne kao da ćete nekoga poljubiti. Držite usne u tom položaju oko 10 sekundi. Vježba se preporučuje ponoviti najmanje tri puta, piše Byrdie. 

Vježba zviždanja

Usne otvorite u obliku slova "O" kao da pokušavate zviždati. Zadržite tu pozu i pokušajte se nasmijate i što jače možete. Držite oko 10 sekundi i opustite se, pa ponovite vježbu tri puta. Nakon toga sve ponovite, ali umjesto da se nasmijete pokušajte micati obrazima 12 puta.

Opuštenost ublažava bol

Slično kao i kod uobičajenog treninga mišići će biti bolni, stoga je važno prilikom vježbanja opustiti ostatak lica. Važno je tri puta nedjeljno izdvojiti vrijeme za fitness lica, prenosi Avaz.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.