Najluksuzniji Range Rover ikad
Najluksuzniji Range Rover

*FOTO*

Najluksuzniji Range Rover ikad

Novoosnovano odjeljenje Jaguar-Land Rovera Special Vehicle Operations (SVO) udružilo se sa britanskim proizvođačem oružja za lov, Holland & Holland kako bi stvorili, po njihovim riječima “najluksuzniji SUV ikad.” Radionica Holland & Holland ima stogodišnju tradiciju u izradi oružja klasičnog izgleda pa je sastavni dio paketa i specijalna kutija za puške izrađena od najfinije kože i tapacirana alkantarom, koja ima posebno mjesto u prtljažniku, prenosi CDM.

Specijalni model se bazira na luksuznom Range Rover Autobiography Black da dužim međuosovinskim rastojanjem (LWB) a biće izrađeno samo 120 primjeraka u naredne tri godine tj. 40 primjeraka godišnje. Kupci neće biti ograničeni na samo jedan pogonski sklop, pa je moguće izabrati bilo koji motor od V6 dizela do V8 benzinca sa kompresorom.

Posebna pažnja posvećena je enterijeru, i to prostoru na zadnjoj klupi koji u ovoj verziji ima blizu 20 cm više prostora za noge dok se sjedišta (fotelje) mogu nagnuti za 17 stepeni. Sve je tapacirano u posebno pripremljenu kožu, ekskluzivnu za ovaj model, sa ugraviranim Holland & Holland logom. Još jedna specifičnost za ovaj model su električno pokretani stočići od orahovine i posebna ambijentalna rasvjeta.

Sve ovo ima i svoju cijenu a u slučaju Holland & Holland Range Rovera ona će biti oko 230.000 €!

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.