Maserati po prvi put imao veći profit od Ferrarija

U trećem kvartalu operativni profit od 90 miliona eura

Maserati po prvi put imao veći profit od Ferrarija

Maserati je u trećem tromesječju 2014. po profitu nadmašio Ferrari, što je prvi takav slučaj od kada je 1993. godine prešao u ruke FIAT-a.

Italijanski proizvođač luksuznih sportskih automobila sa znakom trozupca, imao je u trećem kvartalu operativni profit od 90 miliona eura, što je dvostruko više nego u istom periodu 2013, kada je on iznosio 43 miliona eura.

Sa druge strane, operativni profit Ferrarija u intervalu jul-septembar 2014. iznosio je 89 miliona eura, što je više za svega 1 milion eura u poređenju sa trećim kvartalom 2013. godine.

Ipak, kada se posmatra prvih devet mjeseci 2014, Ferrari je i dalje ispred Maseratija sa ukupnim operativnim profitom od 274 miliona eura, u odnosu na Maseratijevih 210 miliona eura.

Za stoprocentni rast zarade Maseratija u periodu jul-septembar najzaslužnija je dobra prodaja modela Ghibli i Quattroporte.

Italijanski proizvođač saopštio je da je za prvih devet mjeseci 2014. isporučio 26.428 automobila širom svijeta.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.