Neuspješno lansiranje bespilotne rakete NASA

Eksplodirala nekoliko sekundi nakon lansiranja

Neuspješno lansiranje bespilotne rakete NASA

Bespilotna raketa koju je lansirala Američka svemirska agencija (NASA) eksplodirala je za kratko vrijeme nakon što je pokrenuta.

Raketa je lansirana iz regije Walops Island, koja se nalazi u saveznoj državi Virginia, u 18 sati i 23 minuta po lokalnom vremenu, a eksplodirala je samo nekoliko sekundi nakon lansiranja. 

Na snimcima NASA vidi se gusti dim i plamen nakon lansiranja raketa, a o razlozima eksplozije još uvijek nije ništa saopšteno. 

Raketa NASA koja je eksplodirala nosila je teret od oko 2,5 tona sa opremom za naučna istraživanja i rezervnim djelovima.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.