Fijat predstavio novi model

Pariz

Fijat predstavio novi model "fijat 500X"

Italijanski proizvođač automobila Fijat predstavio je danas na Svjetskom sajmu automobila u Parizu najnoviji model iz porodice "fijat 500" pod nazivom "fijat 500X".

Uprkos izvjesnim sličnostima sa popularnim modelom supermini, najnoviji model je znatno veći, uz maksimalan kapacitet prtljažnika od 350 litara bez pomjeranja sjedišta sa, prenosi britanski automobilski portal "Carkeys".

Model "500X" biće dostupan u dvije varijante, od čega će jedna varijanta imati pogon na četiri točka i biće prvi model u istoriji Fijata opremljen sa devetobrzinskim automatskim mjenjačem. 

Benzinci u ponudi su 1.4, 1.6, i 2.4 litarski, dok od turbo dizela kupci mogu da biraju 1.3- ili 2.0-litarske jedinice.

Kako prenose portali, model "500X" će se proizvoditi u Italiji. Fijat još nije saopštio cijenu novog modela niti datum početka prodaje, ali se očekuje da će se u u prodajnim salonima naći u drugom kvartalu 2015.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.