Najbrži Ferari kabriolet svih vremena (FOTO)
Najbrži ferarijev kabriolet ikada - "458 speciale aperta"

"458 speciale aperta"

Najbrži Ferari kabriolet svih vremena (FOTO)

Nakon nekoliko špijunskih i tizer slika, Ferari je u javnost pustio prve zvanične fotografije i podatke ograničene serije njihovog najbržeg kabrioleta ikada - "458 speciale aperta".

Moćni kabriolet će biti proizveden samo u 499 primjeraka, a čvrsti krov će se otvarati i zatvarati za 14 sekundi. Zahvaljujući aluminijumskoj konstrukciji, novi krov je dodao samo 50kg u odnosu na "458 speciale" pa je ukupna težina sada 1.340kg.

Snaga dolazi iz 4.5-litarskog V8 motora sa 605KS(445kW) i 540Nm. Za tri sekunde stiže do stotke, dok mu za ubrzanje od 0-200km/h treba 9.5 sekundi. Iako Ferari nije saopštio maskimalnu brzinu, ona će vjerovatno biti malo niža u odnosu na kupeovih 325km/h.

Publika će prvi put uživo moći da vidi "ferari 458 speciale aperta" 2. oktobra na Salonu automobila u Parizu, prenosi mojauto.rs

 

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.