Vježbe za topljenje sala
Ilustracija

Ostanite u formi

Vježbe za topljenje sala

Zima dolazi, vrijeme treninga počinje, ne mislite da je već sljedeće ljeto daleko.

Samo da ne bude kao ovo.

Nego da nastavimo, salo se najčešće stvara u stomačnom dijelu, i može izgledati prilično ružno. Razlog je prekomjerno unošenje ugljenih hidrata, neaktivnost a prije svega ovoga to je u stvari lijenost. Da, lijeni ste, ne žalite se na nemanje vremena, nemanje novca, tračati možete uvijek zar ne?

U nastavku vam donosimo neke kućne vježbe da se riješite sala, poboljšate zdravlje, a i izgledate lijepo.

T sklekovi

Sa tegovima zauzmite početni položaj za sklekove sa široko postaljvenim rukama. Približite se podu i zatim se podignite tako da vam ruke budu skroz ispružene. Zatim dignite desnu ruku pravo gore i okrenite trup udesno. Tijelo će biti u obliku slova T. Desnu ruku spustite na pod i opet uradite sklek i ponovite vježbu sa lijevom rukom. Uradite pet sklekova sa svakom rukom.

Široki čučanj sa potiskom iza glave

Noge su malo šire od ramena, a stopala okrenuta prema napolje. U rukama držite tegove u širini ramena, dlanovi su okrenuti jedan prema drugom. Uradite čučanj na cijelim stopalima, spustite se do visine tako da vaše butine budu paralelne sa podom, zatim dignite lijevu petu i težinu tijela prenesite na desnu nogu. Podignite se u početni položaj i gurnite tegove iznad glave, lakotovi su isrpuženi. Vratite se u početni položaj i vježbu ponovite deset puta.

Nadamo se da smo vam ovim vježbama pomogli da suzite izbor i startujete sa vježbanjem!


Izvor: menshealth.rs
 

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.