Ovo je najdublji bazen na svijetu! (VIDEO)
Printskrin: Youtube/DiveMagazine

Zaroni ako smiješ

Ovo je najdublji bazen na svijetu! (VIDEO)

U ovom vodenom gigantu u Italiji možete plivati i roniti, ali i posmatrati ga u punom sjaju iz podvodnog tunela.

Duboka radost Y-40 je nesvakidašnji bazen dubine 40 metara što je jednako visini 12 spratova ili 9 dabldeker autobusa. Ovaj nevjerovatni sportski centar kojeg je projektovao arhitekta Emanuel Boareto, i nalazi se u italijanskom hotelu Terme Milipini sa 4 zvezdice.

Temperatura vode je između 32 i 34 stepena i ronjenje u ovom bazenu je nevjerovatan doživljaj, a ronilačko odijelo vam čak nije ni potrebno. Ova nevjerovatna duboka “plava rupa” dužine 21m i širine 18 metara ima nekoliko platformi koje su postavljene na dubinama od od 1.3m do 12m.

Za one posjetioce koji žele da vide i dožive bazen bez ulaska u vodu i kvašenja, postojipodvodni tunel koji će im pružiti to zadovoljstvo. Ipak, za one koji odluče da zarone, oporavak od adrenalinskog iskustva mogu potražiti na krovu za sunčanje.

- Želimo da da pokrenemo nove i dugotrajne metode rada koje će garantovati prosperitet ne samo za moju kompaniju već i za okolinu i društvo – istakao je tvorac ovog izuzetnog vodenog objekta Boareto.

Među aktivnostima koje pruža ovaj bazen su ronjenje, akva-fitnes, hidro-kinezi terapija i posebne sportske aktivnosti za trudnice. Inače, on je pobijedio svog prethodnika Nema 33, sa maksimalnom dubinom od 34.5 metara, koji se nalazi u Briselu u Belgiji i koji je korišćen za rekreaciju, ronjenje, snimanje filmova i istraživanja naučnika.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ dailymail.co.uk)

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.