Nevjerovatno sitni crteži koji će vam uljepšati dan  (VIDEO)
365 Paintings for Ants

365 Paintings for Ants 365 slika za mrave

Nevjerovatno sitni crteži koji će vam uljepšati dan (VIDEO)

Činjenica je da je teško napraviti ogromne slike i murale, ali ne može se reći niti da je slikanje ovakvih minijatura mačji kašalj!

Južnoafrička umjetnica Lorraine Loots zna slikati “prave” slike kao i njezini kolege, no izgleda da ju više zanimaju neki drugi svjetovi, pogotovo oni minijatura i detaljnih motiva koje jedva možemo vidjeti golim okom.

Zato je prošle godine pokrenula vlastiti projekt nazvan 365 Paintings for Ants (365 slika za mrave) kojim je u narednih 365 dana oslikala ukupno 365 minijaturnih slika s različitim svakodnevnim motivima, od kojih su nas neke svojom preciznošću i detaljnošću ostavile bez daha.

 

(idesh)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.