Ovo je najdublji zatvoreni bazen na svijetu! (VIDEO)
Dubina bazena je 34,5 metara

Kompleks Nemo 33

Ovo je najdublji zatvoreni bazen na svijetu! (VIDEO)

Neki vole da plivaju, neki ni ne znaju, ali sigurno je da nikog od vas ovaj bazen neće ostaviti ravnodušnim. Kompleks Nemo 33 je najdublji zatvoreni bazen na svetu i nalazi se u Briselu.

Dubina bazena je 34,5 metara, a prima 2.500.000 litara filtrirane, bez hlora, izvorske vode koja se održava na oko 30 stepeni Celzijusa.

Takođe, u bazenu se skriva i nekoliko podvodnih pećina koje se nalaze na 10 metara ispod površine.

Zbog toplote, ronioci mogu dugo da se zadržavaju u dubinama bez ronilačkog odijela, a brojni podvodni prozori posjetiocima omogućavaju da posmatra njihove podvige ispod vode.

 
 
(Blic)

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.