8 vježbi za odličnu formu
Ilustracija

Izvajano tijelo

8 vježbi za odličnu formu

Ovim vježbama garantovano vam je savršeno izvajano tijelo.

Vježbanje ljudskog tijela se može podijeliti u tri osnovne kategorije u koje spadaju: Potisci, povlačenja i ekstenzije. 

Sprave u teretani su osmišljene kako bi se svaka od varijacija pomenutih vrsta vježbi mogla biti izvedena savršeno, i sa dodatnim težinama koje omogućavaju veći razvoj muskulature, navodi se na sajtu muscleandfitness.com

Ipak, to nikako ne znači da ne možete da vježbate bez teretane, naravno da možete. Posebno ako ciljevi nisu postavljeni mnogo visoko. Osnova dobrog izgleda je dobra ishrana, a drugi dio se odnosi na treninge koji bi trebalo da budu takvi da je ravnomjerno pogođen svaki dio tijela.

Zbog toga, treba uvijek imati na umu da se preskakanje vježbanja jedne mišićne grupe negativno odražava na stabilnost i snagu drugih, atraktivnijih mišićnih grupa, pa i cijelog tijela. Stoga, za postizanje i zadržavanje dobre forme dovoljno je svakog dana izvoditi osam pokreta (vježbi), koje garantuju dobar izgled.

Neke vježbe je praktično nemoguće izvoditi samo sa vlastitom težinom, poput vježbi za ramena, jer bi svaka varijacija takvih vežbi bila previše komplikovana za prosječnog vježbača ili se jednostavno prebrzo prevaziđu. Zbog toga se i za vježbanje kod kuće preporučuje nabavljanje bučica ili kettlebella, kao i trake, a vratilo je moguće napraviti i nabavkom specijalne šipke koja se postavlja na štok od vrata. 

U nastavku pogledajte kako izgleda pomenutih ključnih 8 vežbi:

Mrtvo dizanje

Sklekovi

Zgib

Obrnuto veslanje

Čučanj

Girja klatno

Iskorak

Potisak iznad glave


Izvor: menshealth.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.