Suzuki ostaje bez dva modela?
Suzuki Grand Vitara

Grand Vitara i Alto

Suzuki ostaje bez dva modela?

Prema najnovijim informacijama, gama Suzukija uskoro će ostati bez dva modela. Najprije će biti ugašen SUV Grand Vitara, a zatim će prestati da se proizvodi i mali gradski automobil, Suzuki Alto.

Kako saznaje Auto Express, aktuelna Grand Vitara moći će da se kupi još izvjesno vrijeme, dok se ne rasprodaju već proizvedeni primjerci. 

Prema pisanju ovog magazina, to bi moglo da se dogodi do kraja godine. 

Isti izvor navodi da Suzuki trenutno ne planira proizvodnju direktnog nasljednika Grand Vitare, ali će gama automobila japanskog proizvođača biti pojačana novim kompaktnim krosoverom, modelom Vitara. 

Suzuki je krajem avgusta objavio prvu fotografiju nove Vitare, koja će imati premijeru na salonu automobila u Parizu.

3964758555411897a83c25007669974640x38685
Suzuki Alto

Drugi automobil koji će kompanija precrtati sa spiska svojih modela biće Suzuki Alto, koji će biti ukinut u proljeće 2015. 

Umjesto njega u prodajne salone stiže Suzuki Celerio, novi model koji je evropsku premijeru imao u martu 2014. u Ženevi, a koji će se proizvoditi na Tajlandu.

(B92)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.