Ovo je policijski Golf na struju (FOTO)
e-Golf

Volkswagen

Ovo je policijski Golf na struju (FOTO)

U zemljama u kojima postoji razvijena svijest o potrebi da se smanji zagađenje životne sredine u saobraćaju, vlasti se trude da stimulišu kupovinu vozila sa nultom emisijom. Osim toga, u vozne parkove raznih državnih i javnih službi, gdje god je to moguće, uvode se vozila na električni pogon.

Električni automobili možda nisu idealno sredstvo za juranjavu za prekršiocima po autoputu, ali mogu da nađu svoje mjesto među vozilima koje policija koristi u urbanim sredinama, gdje je zagađenje vazduha najveće.

Sa tom idejom Volkswagen je modifikovao električni model e-Golf u policijsko vozilo.

egolf1

Automobil koji je prikazan na na sajmu policijske opreme u Lajpcigu, opremljen je svim sadržajima koje jedno takvo vozilo treba da ima, poput specijalnih oznaka na spoljašnjosti i komunikacijskih sredstava, ali i LED rotaciona svjetla zbog manje potrošnje struje.

Vozne karakteristike ostale su nepromenjene u odnosu na standardnu verziju, što znači da je automobil pogonjen elektromotorom sa 115 ks (85 kW), koji razvija maksimalni obrtni moment od 270 Nm.

Policijski e-Golf u stanju je da ubrza od 0 do 100 km/h za 10,4 s. Prije nego što mu se baterije potpuno isprazne, može da pređe 130-190 km, u zavisnosti od brzine i načina vožnje.

 

(B92)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.