Peugeot 308 GT za 2015.
Peugeot 308 GT

Snažnija verzija

Peugeot 308 GT za 2015.

Francuski proizvođač predstavio je snažniju verziju kompaktnog modela 308. Kupci koji od 308-ice žele maksimalne performanse, biće u prilici da biraju između benzinske i dizel GT varijante.

Osim hečbeka, Peugeot će tržištu ponuditi i 308 GT karavan, a oba automobila imaju diskretno stilizovanu spoljašnjost u odnosu na regularne verzije. 

Kako prenosi B92, Peugeot 308 GT opremljen je farovima i migavcima u LED tehnologiji, dok se na donjem dijelu zadnjeg branika u okviru difuzora nalaze dvije trapezoidne hromirane izduvne cijevi.

Model 308 GT prepoznaćete i po tome što je amblem lava, koji se kod standardne 308-ice nalazi na vrhu haube, premješten na sredinu maske hladnjaka, a automobil je postavljen na 18 inčne alu felne.

Ipak, za kupce koji se odluče da nabave ovaj model presudna je motorizacija.

Od oktobra, kada će se naći u prodajnim salonima, Peugeot 308 GT biće dostupan sa dva motora. Snažniju verziju pogoniće 1.6 litarski četvorocilindrični THP turbo-benzinac sa 204 ks (150 kW) i 285 Nm maksimalnog obrtnog momenta, koji je dostupan u rasponu 1.750-4.500 o/min. 

Snaga se na prednje točkove prenosi pomoću šestobrzinskog manuelnog menjača.

Dizel verzija ispod haube ima 2.0 litarski BlueHDI sa 181 ks (133 kW) i 400 Nm, na koje vozač može da računa već od 2.000 o/min. 

Ova verzija uparena je sa automatskim menjačem. 

Osim snažnijih motora, Peugeot 308 GT ima i unaprijeđeno oslanjanje, a zahvaljujući Driver Sport paketu, poboljšan je odziv papučice za gas.

Peugeot 308 GT imaće premijeru na predstojećem pariskom salonu automobila, kada će biti poznato više tehničkih detalja i podaci o cijeni. 

Ovaj model projektovan je da se na tržištu suprotstavi Golfu GTI i GTD, dok bi rival najjačem Golfu Rtrebalo da bude najavljeni Peugeot 308 R, koji bi bio zasnovan na istoimenom konceptu iz 2013.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.