Određene grupe regionalne lige u vaterpolu
ilustracija

Startuje 4. oktobra

Određene grupe regionalne lige u vaterpolu

Na sastanku u Zagrebu danas je određen sistem takmičenja i sastavi grupa u novoj regionalnoj vaterpolo ligi, koja će startovati 4. oktobra.

Novu Triglav regionalnu ligu čine 16 klubova, osam iz Hrvatske, četiri iz Srbije, tri iz Crne Gore i jedan iz Slovenije, i biće podijeljeni u dvije grupe. 

Kako prenosi Tanjug, Beogradski Partizan i kragujevački Radnički takmičiće se u A grupi sa ekipama riječkog Primorja, Mladosti iz Zagreba, Budve, splitskog POŠK-a, splitskog Jadrana i Branika iz Maribora, dok su Crvena zvezda i novosadska Vojvodina u B grupi sa dubrovačkim Jugom, Jadranom iz Herceg Novog, splitskim Mornarom, kotorskim Primorcem, zagrebačkim Medveščakom i Opatijom.

Poslije dvokružnog bod sistema, po četiri prvoplasirana tima formiraće novu grupu u kojoj će se igrati po istom sistemu, ali samo sa ekipama sa kojima nije igrano u prvoj fazi.

Završni turnir četiri najbolje ekipe, fajnal-for, na programu je 3. i 4. aprila, a organizator će biti najbolja ekipa iz ligaškog dijela.

Dogovoreno je da Triglav regionalna liga od sledeće sezone bude podijeljena na Prvu i Drugu. 

U Prvoj bi igralo 10 najboljih ekipa iz ove sezone, u Drugoj preostalih šest kojima bi se eventualno priključilo još zainteresovanih timova.

Dva poslednjeplasirana kluba iz Prve ispala bi u Drugu ligu, a elitu bi popunila dva najbolja iz Druge lige.

"Osjećam veliko zadovoljstvo što smo uspjeli da napravimo najjaču ligu u Evropi. Svi srpski klubovi bili su jedinsvteni, željeli su da uđu u ovu ligu. Trudićemo se da i organizacija lige bude vrhunska. Vjerujem da ćemo kroz ovu ligu stvarati buduće šampione kakvih je na ovim prostorima već bilo", izjavio je predsjednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić.

Za predsjednika novoformirane lige izabran je Perica Bukić (Hrvatska), a potpredsjednici biće Krivikapić (Srbija) Đuro Marić (Crna Gora) Rok Vehovec (Slovenija).

A grupa: Primorje, Mladost, Budva, POŠK, Jadran Split, Branik, Radnički, Partizan.

B grupa: Jug, Jadran Herceg Novi, Mornar, Primorac, Medveščak, Opatija, Crvena zvezda, Vojvodina.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.