Trkački zmaj:
Vrijedan 2.5 miliona eura

Predstavljamo

Trkački zmaj: "meklaren P1 GTR"

Meklaren je saopštio da "P1 GTR" ima jedan jedini cilj: "da bude najbolji trkački automobil na svijetu". Bez ikakve ambicije da se ova zvjer osposobi za legalnu vožnju po otvorenom putu, Meklaren je svu svoju moć unio u projekat koji sada po prvi put možemo da vidimo u vidu dizajnerskog koncepta.

Ispod haube se nalazi 3.8-litarski tvin-turbo V8 iz "P1" modela, koji je dodatno unapređen da proizvodi nevjerovatnih 986KS.

Najveće poboljšanje je napravljeno u aerodinamici automobila koji je po riječima kompanije spreman za "još ekstremnije performanse", piše Blic.

Prednji deo je širi i ima veći spliter u stilu GT-a. Hlađenje motora i kočnica je poboljšano, dok je visina automobila dodatno spuštena. Retrovizori su premešteni na A-stub kako bi se dodatno umanjio otpor vazduha, a tu su i specijalni 19-inčni točkovi.

meklaren

Aktivna aerodinamika se može primjetiti i na zadnjem dijelu gdje je spojler koji koristi hidraulički sistem za smanjenje otpora.

m1

Cijena ovog trkačkog zmaja iznosi 2.5 miliona eura, ubrzanje do stotke će sigurno biti bolje od 2.8 sekundi koje bilježi "P1", a iako zvanično nije potvrđeno, vjeruje se da će biti proizvedeno maksimalno 30 primjeraka.

Sam naziv, ali i farba modela je referenca na "F1 GTR", GT verziju Meklarenovog originalnog hiperautomobila koji je 1995. godine pobjedio na LeManu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.