Jednostavna vježba za čvrstu i podignutu zadnjicu!
Ilustracija

Što duže izdržite, to bolje

Jednostavna vježba za čvrstu i podignutu zadnjicu!

Iako je riječ o jednoj vježbi, i to poprilično jednostavnoj, ona i te kako daje rezultate.

Lezite na ravnu, tvrdu podlogu, ramena spuštenih na pod, a noge podignite uz loptu za pilates, ne savijajući ih u koljenima.

Stisnite mišiće zadnjice podižući se od podloge i oslanjajući se nogama na loptu za pilates, a ruke i dalje zadržavajte na podlozi uz tijelo. Položaj zadržavajte koliko god možete, minimalno 10 do 15 sekundi. No, kod ove vježbe, što duže izdržite, to bolje.

Zadržavajte podignutu zadnjicu, a zatim savijte noge u koljenima i primičite loptu stopalima prema sebi sve dok vam stopala nisu na lopti cijelom svojom površinom. Ponavljajte vježbu koliko god možete, a ako vam je jednostavnije, možete da se vratite u prvobitni položaj i ponovite nekoliko serija vježbanja sa sva 3 koraka.

(stil)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.