Mlade
"Lavice"

Poražene od Danske

Mlade "lavice" ispustile bronzu

Ženska juniorska reprezentacija poražena je od Danske 20:19 (8:13) u meču za bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Makedoniji.

Naše djevojke ispustile su veliku priliku da dođu do odličja. Odigrala je Crna Gora odlično u prvom poluvremenu, konstantno imala prednost, a na veliki odmor otišla sa pet golova viška, 13:8.

Očekivalo se da u nastavku izabranice Maje Savić završe posao kako treba i sa bronzom se vrate sa Svjetskog prvenstva. Međutim, loše su se snašle na promjenu odbrane protivnika i na kraju su poražene.

Posljednji šut na meču za izjednačenje uputila je Đina Jauković, ali je golman Danske odbranio, pa su Skandinavke počele da slave osvajanje bronzane medalje.

Sa sedam pogodaka najefikasnija je bila upravo Đina Jauković sa sedam golova, četiri je dala njena imenjakinja Malović, a po dva puta su mrežu Dankinja pogodile Agović, Pavićević, Grbić i Ramusović. Nilsenova je sa sedam golova bila najbolja u redovima rivala.

Crna Gora je nakon sedam pobjeda i poraza u polufinala od Rumunije na kraju ostala bez medalje i pored odličnih igara u Makedoniji.

Od 17 sati u finalu će igrati Njemačka i Rumunija.

(CDM)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.