Jezero su odmah nazvali Gafsa Beach i kupanje je započelo

"Gafsa Beach"

"Misteriozno jezero" pojavilo se usred pustinje u Tunisu (VIDEO)

Lokalno stanovništvo Gafse na jugu Tunisa prijatno se iznenadilo kada su usred pustinje zatekli potpuno novu plažu.

Jezero su odmah nazvali Gafsa Beach i kupanje je započelo.

"Misteriozno jezero", kako su ga strani mediji ubrzo nazvali, pokriva površinu od 2,5 jutara, dubina na najdubljem dijelu iznosi 15 metara, a lokalno stanovništvo još ne zna odakle se jezero pojavilo.

Vlasti takođe ne znaju kako je do ove pojave došlo, ali pretpostavlja se da je zbog potresa došlo do pucanja stijene koja je zadržavala podzemne vode. Voda je vremenom probila kroz pukotine i napunila kanjon.

Ipak, vlasti su upozorile posjetioce da se suzdrže od kupanja dok ne otkriju je li voda sigurna. Neki čak smatraju da je voda opasna budući da se u blizini jezera nalaze rudnici fosfata.

No, upozorenja nijesu spriječila lokalce da uživaju u novonastaloj plaži.

(CDM)

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.