Savić: Nema predaje, igraćemo našu igru
Crnogorske rukometašice

Danas za finale

Savić: Nema predaje, igraćemo našu igru

Ženska kadetska rukometna reprezentacija Crne Gore igraće danas u Ohridu sa Rumunijom polufinalnu utakmicu Svjetskog prvenstva u Makedoniji.

"Crvene" su do sada na turniru u Makedoniji pokazale veliki potencijal, na putu do polufinala upisale su sve pobjede, plasman među četiri najbolje ekipe ogroman je uspjeh, ali sigurno da ne žele da se tu zaustave.

Ova generacija je već pokazala da za nju nema nemogućih stvari, da je spremna na sve izazove, te da ima ogromno srce, koje je bilo odlučujući faktor da se protiv moćnog Brazila u četvrtfinalu iz minusa nekoliko puta vrate u igru i na kraju slave.

Početak duela s Rumunijom u Ohridu zakazan je za 17 sati. Rumunke su se praktično prošetale do polufinale, ali selektorka Maja Savić poručuje da se ne plaše i da vjeruju u sebe.

"To je odlična reprezentacija i tu nema dileme. Još su jači nego protekle godine, jer imaju fenomenalnog lijevog beka – Bazaliu, koja je u prvih 15 minuta četvrtfinalnog meča sa Holandijom postigla čak devet golova. Poznajemo Rumuniju odlično, znamo da će biti teško, ali sigurno da sa bijelom zastavom nećemo ući u taj meč. Ne plašimo se nikoga, vjerujemo u sebe što je najvažnije i mi ćemo sigurno ići po svom bez obzira ko je na drugoj strani”, poručila je Savić, prenosi Handball Monetenegro.

Crnogorske kadetkinje su u nokaut fazi eliminisale Argentinu 31:22 i Brazil 25:24.

Rumunija je bila drugoplasirana u C grupi, sa istim učinkom i slabijom gol razlikom, od prvoplasirane Danske. U osmini finala eliminisala je Hrvatsku 28:22, dok je u četvrtfinalu bila bolja od Holandije 36:22.

U drugom polufinalu, koje je na programu od 18 i po sati, sastaće se Njemačka i Danska.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.