Crna Gora protiv Srbije u polufinalu Evropskog prvenstva
Ilustracija

U Budimpešti

Crna Gora protiv Srbije u polufinalu Evropskog prvenstva

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobijedila je Grčku 13:9 i igraće sa Crnom Gorom u polufinalu prvenstva Evrope u Budimpešti.

Izabranici Dejana Savića vodili su tokom cijele utakmice. Grci su u nekoliko navrata uspijevali da smanje na gol minusa, a posljednji put su ugrozili Srbiju kada su smanjili na 6:5.

Srbija je tokom treće četvrtine stekla pet golova viška, 11:6, ali opet su "heleni" uspjeli da vrate kakvu-takvu neizvjesnost.

Sa tri gola u nizu Grčka je smanjila na 11:9, ali je potom Kotoranin Dušan Mandić sa dva gola otklonio sve dileme.

Po dva pogotka za Srbe dali su Ćuk, Nikić, Aleksić, Mandić i Filipović, dok su sa druge strane najbolji bili Vlahopulos sa četiri, odnosno Funtulis sa tri.

Crna Gora i Srbija će u polufinalu igrati u petak i biće to repriza finala od prije dvije godine u Ajndhovenu kada su "delfini" slavili sa 9:8.

U drugom polufinalu snage će odmjeriti Mađarska i Italija.

 

(cdm)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.