Kina: Grad izolovan zbog kuge
Ilustracija

151 osoba u karantinu

Kina: Grad izolovan zbog kuge

Kineski grad Jumen sa 30.000 stanovnika potpuno je izolovan, a 151 osoba se od prošle nedelje nalazi u karantinu, nakon što je jedan čovjek umro od kuge, objavila je danas kineska državna televizija C CTV.

Žiteljima Jumena, grada u provinciji Gansu na sjeverozapadu Kine, nije dozvoljeno da napuste grad, a policija koja je postavila barikade na periferiji grada, govori vozačima da idu alternativnim putevima, prenio je Tanjug.
Početkom jula 38-godišnji muškarac je pronašao mrtvog mrmota, isjekao ga i želio njime da nahrani svog psa, ali je istog dana dobio groznicu, prenijeli su drugi kineski mediji.
Čovjek je prebačen u bolnicu pošto mu se stanje pogoršalo i preminuo je u srijedu prošle nedelje.
"Grad ima dovoljno pirinča, brašna i ulja za potrebe svih stanovnika u narednih mjesec dana", prenijela je C CTV i dodala da su žitelji grada i građani u karantinu u stabilnom stanju.
Vlasti ne dozvoljavaju nikome da napusti grad, navela je televizija, mada je list "Čajna dejli" prethodno objavio da su u gradu uspostavljena "četiri karantinska sektora", prenio je AFP.
Poslednji slučaj kuge u Kini zabiležen je 2012. godine kada je bolest prešla sa inficirane životinje na čovjeka.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.