Završen Glavni projekat za izradu Tehnopolisa u Nikšiću
„Tehnopolis”

Ministarstvo nauke

Završen Glavni projekat za izradu Tehnopolisa u Nikšiću

Ministarstvo nauke je saopštilo da je završen Glavni projekat rekonstrukcije Doma vojske u Nikšiću, za potrebe smještaja Inovaciono preduzetničkog centra „Tehnopolis”.

Projekat je uspješno prošao i revizorsku kontrolu, te je dostavljen Direkciji za javne radove, koja je u obavezi da u najkraćem mogućem roku raspiše javni tender za izvođenje radova na osnovu Glavnog projekta.

Tehnopolis će raspolagati prostorom za razvoj malih, srednjih i mikro preduzeća, start up kompanija, a sadržaće i labaratoriju za biohemiju, labaratoriju za industrijski dizajn, moderni data centar, multimedijalnu salu i internet kafe.

 Projekat Tehnopolis-a u skladu je sa jednim od najznačajnijih strateških ciljeva Ministarstva nauke, a to je povezivanje nauke i biznis sektora. Riječ je o projektu koji treba direktno da doprinese stavljanju nauke i inovacija u funkciju razvoja sa ciljem usmjerenja mladih u preduzetništvo i stvaranje nove vrijednosti (proizvoda ili usluge) kroz inovacije, što će direktno uticati na smanjenje nezaposlenosti.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.