Trbušnjaci nisu dovoljni za zategnut i mišićav stomak
Ilustracija

Zategnut stomak

Trbušnjaci nisu dovoljni za zategnut i mišićav stomak

Mnogi fitness treneri tvrde da klasični trbušnjaci nisu najdjelotvornije vježbe za postizanje ravnog stomaka jer aktiviraju samo jednu od brojnih grupa trbušnih mišića.

Ako imate ponešto  masnih naslaga na trbuhu, prvo je potrebno njih istopiti prije nego krenete s vježbama za formiranje trbušnih mišića.

Izvodite vježbe koje ciljaju abdominalne mišiće iz više uglova, i to tri do četiri puta nedjeljno.

Sklekovi

Zauzmite položaj za sklekove, neka tijelo bude podignuto i u ravnoj liniji. Zadržite se u tom položaju od 30 do 60 sekundi. Ponovite vježbu.

Skokovi iz čučnja

Zauzmite stojeći položaj s razmaknutim stopalima. Spustite se u duboki čučanj, a onda skočite (visoko). Izvodite ovu vježbu u dva seta od po 15 ponavljanja.

Da bi vaš stomak bio zategnut, posvetite više vremena vježbanju  i pripazite na ishranu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.