Džudo: Šunjević za bronzanu medalju

EP za kadete

Džudo: Šunjević za bronzanu medalju

Crnogorska džudo reprezentativka Ivana Šunjević boriće se danas za bronzanu medalju na kadetskom prvenstvu Evrope u Atini, u kategoriji do 63 kilograma.

Protivnica u meču za pobjedničko postolje biće joj Ukrajinka Anastasija Borisenko.

Šunjević je u prvom kolu bila slobodna, dok je u drugom pobijedila Moldavku Margaritu Musteu.

U meču za polufinale poražena je od Britanke Ljubdžane Pjovesen.

U repesažu eliminisala je Stefani Kotvicku iz Poljske i Francuskinju Klemen Eme.

Ostali crnogorski predstavnici Janko Vulović i Jakub Nurković (do 66), Danilo Todorović (do 73), Ivana Šunjević i Mirjana Milić (do 63) eliminisani su u prvom ili drugom kolu.

Vulović je bio slobodan u prvom kolu, dok je u drugom poražen od Izraelca Orona Ginera.

Od Nurkovića u prvom kolu bolji je bio Bugarin Ivan Biškarov, dok je Todorović na startu izgubio od Simona Mamardašvilija iz Gruzije.

Milić je na startu šampionata bila bolja od Salome Mtšedlišvili iz Gruzije, dok je u drugom kolu zaustavila Jovana Obradović iz Srbije, od koje je u narednoj rundi bolja bila Ukrajinka Borisenko.

Sjutra, posljednjeg dana šampionata, na tatami će Lazar Ćupić i Zvezdan Đukić (do 81), Milija Darmanović (do 91) i Jovana Peković (do 70 kilograma).

Prvog dana šampionata, Marko Gušić poražen je juče u drugom kolu, a Jusuf Nurković u prvoj rundi repesaža. (rtcg.me)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.